Alimente bogate in calciu pentru reducerea tesutului adipos

Imagine

Una dintre recomandarile principale, atunci cand vine vorba de scadere in greutate, este cresterea nivelului de efort fizic, astfel incat o mai mare parte din calorii sa fie consumate. Dar ce se intampla in cazul unei persoane care are activitate fizica destul de multa, insa nu reuseste sa isi controleze suficient de bine greutatea?

   Modificarile trebuie facute la nivelul regimului alimentar. Evident, prima masura care se impune este adaptarea aportului caloric la consumul generat de efortul fizic. Pe langa ajustarile calorice, exista anumite aspecte pe care sportivul este bine sa le aiba in vedere si, dintre acestea, as vrea sa ma refer la consumul de calciu.

   In 1988, cercetatorii au fost surprinsi de rezultatele unui studiu care analiza efectele calciului asupra tensiunii arteriale. Ei au constatat ca, prin consumarea a 2 cani de iaurt pe zi, presiunea sangelui s-a normalizat, dar mai mult decat atat, au mai observat ca greutatea subiectilor supraponderali s-a redus cu pana la 5 kg in 12 luni, iar noua greutate obtinuta s-a mentinut o perioada lunga. Rezultatele obtinute au incurajat lumea medicala sa initieze noi studii ale caror concluzii au fost urmatoarele:

– calciul regleaza nivelul lipidelor la nivel celular
– un aport crescut de calciu contribuie la transformarea unui mai mare procent din calorii in caldura si nu in depozite adipoase
– dietele bogate in calciu reduc riscul de crestere in greutate la populatia de 30-50 ani
– dietele bogate in calciu contribuie la eliminarea stratului adipos abdominal
– consumand 3-4 portii pe zi de alimente bogate in calciu, se reduce semnificativ riscul pierderii masei musculare, in timp ce eliminarea stratului adipos este accelerata.

   Consumul adecvat de calciu are o multime de efecte pozitive de care trebuie sa tinem seama: reducerea tensiunii arteriale si prevenirea aparitiei hipertensiunii arteriale, mentinerea structurii osoase si, nu in ultimul rand, participarea la scaderea in greutate. Fiindca printre alimentele bogate in calciu se gasesc lactatele, care contin destul de multe lipide, recomand sa alegeti produsele degresate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s