Mr Olympia 2012

Imagine

Anul acesta, a 46-a editie a titlului suprem, a fost al 14-lea la rånd de cånd concursurile pentru titlul Olympia s-au desfasurat in Las Vegas. Si, ca de obicei, ca in fiecare an, show-ul a fost mai mare, mai spectaculos. Premiile in bani au crescut la mai mult de un milion de dolari.
In absenta lui Jay Cutler, accidentat, Phil Heath si-a aparat titlul cu succes, deschizånd poate o noua era, precum Jay Cutler a declarat anul trecut: „era Phil Heath!”.
Inca de la preliminarii a fost clar ca lupta pentru titlu este intre Phil Heath si Kai Greene. De fapt, Kai a pornit foarte bine, chiar ca favorit påna la compararea unu la unu cu Phil, cånd a devenit clar ca, in general, sau in parte, Kai este inferior lui Phil. Forma rotunda, placuta ochiului, a lui Phil a fost clar superioara celei a lui Kai, in special la comparatiile din spate, unde densitatea musculara a lui Phil a fost superioara.
In rest, de remarcat pozitia a 8-a a lui Evan Centopani, la primul sau concurs Mr. Olympia. Tony Freeman, considerat de multi ca „terminat”, la 46 de ani, pentru competitiile profesioniste, s-a clasat al 7-lea. O alta surpriza placuta a fost clasarea pe locul 3 a lui Shawn Rhoden, locul 11 anul trecut, si el un nou venit la Mr. Olympia, ceea ce dovedeste ca „fåntåna de talent” a americanilor nu are fund!
In rest, veteranii Dexter Jackson, fost Mr. Olympia 2008, Branch Warren, Dennis Wolf s-au clasat superior, ca de obicei.
Olympia 2013 va fi o lupta intre Phil Heath, Kai Greene si revenirea (anticipata) lui Jay Cutler, ceea ce ii va uimi pe toti. Jay a terminat pe locul 2 de cåteva ori dupa Ronnie Coleman, cånd multi l-au vazut deja cåstigator. A cåstigat 4 titluri intrerupte doar de Dexter Jackson, cånd Jay a fost iesit din forma, cu un virus la stomac si cu tesut adipos in 2008. Apoi, a pierdut titlul anul trecut in favoarea lui Phil Heath. Deci, revenirea sa va fi poate cea mai lunga cariera si participare cu rezultate in primii doi in istoria Mr. Olympia!
Iata clasamentul primilor 10 (total 19 concurenti):
1. Phil Heath
2. Kai Greene
3. Shawn Rhoden
4. Dexter Jackson
5. Branch Warren
6. Dennis Wolf
7. Toney Freeman
8. Evan Centopani
9. Johnnie Jackson
10. Lionel Beyeke

Mr. Olympia clasa 212

In absenta lui Kevin English, cåstigator in 2009, 2010 si 2011, versiunea „light”, a titlului suprem i-a revenit lui Flex Lewis. Primii sase clasati (total 16 concurenti):
1. Flex Lewis
2. David Henry
3. Eduardo Correa da Silva
4. Jose Raymond
5. Al Auguste
6. Tricky Johnson

Ms. Olympia

Iris Kyle si-a aparat cu succes titlul cu numarul 8, egalånd astfel recordul Lendei Murray. Urmaritoarea sa de multi ani, Yaxeni Oriquen, de asemenea campioana in 2005, s-a clasat a 3-a. De remarcat, clasarea pe locul 4 a Alinei Popa. Primele 6 clasate, din totalul de 13 concurente:
1. Iris Kyle
2. Debi Laszewski
3. Yaxeni Oriquen
4. Alian Popa
5. Brigita Brezovac
6. Sheila Black

Ms. Olympia Figure

Titlul suprem i-a revenit lui Erin Stern, de asemenea cåstigatoare in 2010. Nicole Wilking, campioana de anul trecut si din 2009, s-a clasat a doua. Clasamentul primelor 6, din totalul de 25 de concurente (ceea ce subliniaza marea popularitate a acestei ramuri) a fost:
1. Erin Stern
2. Nicole Wilkins
3. Candice Keene
4. Heather Dees
5. Mallory Haldeman
6. Teresa Anthony

Ms. Fitness Olympia

Adela Garcia si-a aparat titlul si astfel a adaugat in palmaresul sau cel de-al 7-lea titlu suprem. Iata clasamentul primelor 6, din totalul de 16 concurente:
1. Adela Garcia
2. Oksana Hrishina
3. Tina Durkin
4. Myriam Capes
5. Tani Johnson
6. Bethany Cistemino

Ms. Bikini Olympia

Relativ noua, competitia, cea de-a 3-a, a fost cåstigata de Nathalia Melo. Locul 2 i-a revenit lui Nicole Nagrani, de asemenea cåstigatoarea de anul trecut. La prima editie, in 2010, titlul a fost cåstigat de Sonia Gonzales, anul acesta clasata doar a 6-a. Iata primele 6 clasate din totalul de 32 de concurente, cea mai numeroasa categorie de la Olympia.
1. Nathalia Melo
2. Nicole Nagrani
3. India Paulino
4. Diana Dahlgren
5. Jaime Baird
6. Sonia Gonzales

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s