Cum trebuie sa se antreneze un ectomorf?

Imagine

Esti ectomorf daca:

 • ai o silueta mai subtire
 • ai un metabolism rapid (depozitezi greu grasime)
 • dezvoltarea musculara este inceata
 • ai o rezistenta la efort mare
 • te poti supraanatrena usor

 

Cum sa ma antrenez daca sunt ectomorf?

 1. Incearca sa o iei incet, desi poate vei fi cuprins la inceput de heirupismul unei persoane pline de speranta, incearca sa lupti cu dorinta de a face antrenamente frecvente si de o intensitate extrem de ridicata. Risti sa te supraanatrenezi, sa te epuizezi si sa devii frustrat din aceste motive.
  Supraantrenamentul te poate conduce chiar la reducerea fortei si masei musculare.
 2. La inceput, pastreaza simplitatea. Nu uita ca daca esti incepator, este foarte posibil sa comiti anumite greseli. Greselile astea pot fi evitata de cele mai multe ori daca ai grija sa respecti un antrenament de baza, nu foarte complicat si fara metode prea alambicate de respectat.
 3. Incearca sa te antrenezi sub o ora. Acest lucru te va ajuta sa previi supraantrenamentul, cel care iti poate „taxa” sistemul de recuperare musculara. Nu ai nevoie de un stres in plus asupra muschilor. Plus ca un antrenament scurt va fi cu siguranta si unul cu o intensitatea mai crescuta, ceea ce te va conduce catre hipertrofie musculara.
 4. Schimba-ti antrenamentul cam la 2 luni, pentru ca altfel risti sa ti se adapteze corpul la el. Vei atinge stadiul de stagnare foarte repede si vei depune efort degeaba, pentru ca nu vei mai vedea progresele cu care te obisnuisei la inceput.
 5. Executia corecta va trebui sa iti dicteze antrenamentul. Chiar daca asta va inseamna sa iti lasi ego-ul acasa, eu iti recomand sa ridici cat poti ca sa nu te trezesti cu accidentari care te vor tine tintuit in vreo pauza de sala de care nu ai nevoie.

Plan de antrenament pentru ectomorf

Va trebui sa te bazezi pe ridicari de intensitatea crescuta care sa iti lucreze cat mai multi muschi posibil. Asta inseamna mai exact ca exercitiile compuse sunt strict necesare: impins pentru piept, genuflexiuni, indreptari si tractiuni.

La inceput nu este chiar necesar sa te orientezi catre exercitiile simple, care izoleaza anumiti muschi.
Executa 3-4 seturi a cate 6-10 repetari pentru un exercitiu, fiecare set trebui facut cu o greutate care sa iti permita sa faci fix 8 repetari pana atingi epuizarea. Ma gandesc ca ai putea incerca o schema de genul 10, 8, 6, 15, asta pentru a „chinui” putin muschiul pe final.

Acest plan de antrenament intens iti stimuleaza muschii sa se dezvolte natural in cel mai rapid mod posibil. Incearca sa adaugi in antrenament sistemul piramidal, cel care te va ajuta de multe ori sa iti depasesti limitele si cu aceasta ocazie iti vei da seama ca ai mai multa foarta decat ai crede.

Antrenamentul cardio trebuie respectat si el intrucat este esential pentru buna functionare a sistemului cardiovascular si pentru normalizarea tensiunii. Limiteaza-te insa pe la 20 de minute pe sesiune.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s