Dieta atkins

Imagine

Faza 1. Dureaza 14 zile si este probabil cea mai dificila parte. Eliminati carbohidratii cate putin, gradual, pana ajungeti la doar 20 g pe zi. Reduceti numarul feliilor de paine si dulciurile la minimum.
   Sunt permise: mezelurile (salam, sunca, crenvursti), carnea, ouale, branza (in cantitati mai mici), lactatele, pestele, cafeaua neindulcita, legumele.
   Sunt interzise: alunele, alcoolul, nucile, semintele de dovleac sau floarea-soarelui, cartofii sau alte legume bogate in amidon.
   Faza 2. Cantitatea de carbohidrati poate creste usor, cu cateva grame.
   Alimente permise sunt aceleasi ca la prima faza si in plus: nucile, alunele, semintele de floarea-soarelui si dovleac, alcoolul si cartofii albi, in cantitati foarte mici.
   Ar trebui sa scadeti in greutate saptamanal, treptat. Cand ati ajuns la greutatea dorita, atunci treceti la faza urmatoare.
   Faza 3. Se vor introduce cateva grame de carbohidrati in plus, dar urmariti zilnic greutatea corporala. Daca greutatea creste, atunci reveniti la faza 2. Introduceti alimente noi pentru a evita monotonia, dar evaluati zilnic impactul.
   Faza 4. Este cea de mentinere, ceva mai lejera, dar nu permite consumul crescut al carbohidratilor. Puteti manca fara griji carnati, salam, sunca, orice fel de carne, cantitati mici de branza, ulei, unt, oua prajite etc. si cantitati foarte mici de fructe, cartofi si aproape deloc paine, fainoase, orez.
   Unele studii facute in SUA au scos in evidenta faptul ca femeile care au urmat dieta Atkins au slabit de doua ori mai repede decat cele care au urmat alte programe.

Dupa cum vedeti aceasta dieta elimina grasimile si carbohidratii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s